درباره مرکز

مراکز مهارت هاي باليني، محيطي ايمن، ساختارمند و شبيه سازي شده را به منظور آموزش مهارت هاي باليني فراهم مي سازند. شرايطي که در اين محيط آموزشي فراهم  مي شود، باعث مي شود تا دانشجويان مهارت هاي ارتباطي، شرح حال گيري،  معاينه و مهارت هاي پروسيجرال را قبل از استفاده از آنان در شرايط واقعي باليني، تمرين نموده و مهارت لازم را کسب نمايند.

تاريخچه

با توجه به اهمیت آموزش مهارت های بالینی، معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اواسط دهه هفتاد بر آن شد تا برنامه ای برای منسجم کردن این آموزش ها طراحی نماید. به همین منظور از اوایل آذر ماه ۱۳۷۵ با هدف طراحی و اجرای آزمایشی مرکز مهارت های بالینی در چند دانشگاه علوم پزشکی مستقر در شهر تهران، با حضور نمایندگان آنها جلساتی برگزار شد. حاصل این نشست ها به صورت طرحی تدوین گردید و مدت کوتاهی پس از پیشنهاد این طرح، مقدمات اجرای آن در دانشگاه علوم پزشکی تهران فراهم شد.
پس از توجیه و جلب همکاری مسؤولین محترم وقت دانشکده پزشکی و دانشگاه، فضایی به مساحت حدود ۵۰۰ متر مربع در ساختمان قدیم دانشکده بهداشت نظر گرفته و بازسازی شد.
اولین برنامه آموزشی در این مرکز با عنوان کارگاه آموزش مهارت های جراحی مقدماتی در اواخر مهرماه ۷۹ برگزار گردید. متعاقباً کارگاه های احیا قلبی ریوی برای دستیاران سال اول دانشگاه نیز در این مرکز برگزار گردید.
آقایان دکتر ظفرقندی، دکتر اصل سلیمانی، دکتر سید منصور رضوی و دکتر مهدی پناه خواهی در راه اندازی مرکز مهارتهای بالینی تلاش بسیار ارزشمندی داشتند. بعد از مدیریت آقای دکتر پناه خواهی مدیریت مرکز بین سالهای 1385 تا 1392 به عهده آقای دکتر عباس عطوف بود. در حال حاضر نیز مرکز تحت مدیریت آقای دکتر معصومی اداره می شود.
از سال ۱۳۸۷ و در زمان ریاست آقای دکتر حسن امامی رضوی در دانشکده پزشکی مرکز مهارتهای بالینی به واحد های تحت حوزه سرپرستی ریاست دانشکده پزشکی انتقال یافت و با توجه به تعدد برنامه ها و مسئولیت های جدید مرکز به منظور هدایت و مدیریت برنامه های توسعه ای مرکز آقای دکتر علی لباف استادیار گروه طب اورژانس به عنوان رئیس مرکز مهارت های بالینی منصوب شد که در حال حاضر نیز ایشان ریاست مرکز را بر عهده دارند.