درباره مرکز

مراکز مهارت هاي باليني، محيطي ايمن، ساختارمند و شبيه سازي شده را به منظور آموزش مهارت هاي باليني فراهم مي سازند. شرايطي که در اين محيط آموزشي فراهم  مي شود، باعث مي شود تا دانشجويان مهارت هاي ارتباطي، شرح حال گيري،  معاينه و مهارت هاي پروسيجرال را قبل از استفاده از آنان در شرايط واقعي باليني، تمرين نموده و مهارت لازم را کسب نمايند.

تاريخچه

با توجه به اهمیت آموزش مهارت های بالینی، معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اواسط دهه هفتاد بر آن شد تا برنامه ای برای منسجم کردن این آموزش ها طراحی نماید. به همین منظور از اوایل آذر ماه ۱۳۷۵ با هدف طراحی و اجرای آزمایشی مرکز مهارت های بالینی در چند دانشگاه علوم پزشکی مستقر در شهر تهران، با حضور نمایندگان آنها جلساتی برگزار شد. حاصل این نشست ها به صورت طرحی تدوین گردید و مدت کوتاهی پس از پیشنهاد این طرح، مقدمات اجرای آن در دانشگاه علوم پزشکی تهران فراهم شد.
پس از توجیه و جلب همکاری مسؤولین محترم وقت دانشکده پزشکی و دانشگاه، فضایی به مساحت حدود ۵۰۰ متر مربع در ساختمان قدیم دانشکده بهداشت نظر گرفته و بازسازی شد.
اولین برنامه آموزشی در این مرکز با عنوان کارگاه آموزش مهارت های جراحی مقدماتی در اواخر مهرماه ۷۹ برگزار گردید. متعاقباً کارگاه های احیا قلبی ریوی برای دستیاران سال اول دانشگاه نیز در این مرکز برگزار گردید.
از سال ۱۳۸۷ مرکز مهارتهای بالینی به واحد های تحت حوزه سرپرستی ریاست دانشکده پزشکی انتقال یافت.

از سال 1388سه طبقه از ساختمان شماره 120 خيابان ايتاليا با مجموع مساحت تقريبي 560 متر مربع در اختيار مرکز مهارت هاي باليني قرار گرفت.

با توجه به گسترش حوزه عملکرد این مرکز و پاسخگو نبودن فضای فیزیکی موجود، برنامه توسعه مرکز در دستور کار مسئولین محترم دانشگاه قرار گرفت و سه طبقه از ساختمان قدیم دانشکده دندانپزشکی با مساحت تقریبی 2000 متر مربع به مرکز مهارت های بالینی اختصاص یافت. مرکز مهارت های بالینی از سال 1392، برنامه های خود را در این ساختمان-که برای این منظور بازسازی شده است- ارائه می کند.