برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرای برنامه آموزش مبتنی بر شبیه سازی برای دستیاران طب اورژانس در مرکز مهارت های بالینی آغاز شد

از روز یکشنبه ۴ آبان ماه ۹۳ برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران، اجرای برنامه آموزش مبتنی بر شبیه سازی برای دستیاران طب اورژانس در بیمارستان شبیه سازی شده حکیم جرجانی واقع در مرکز مهارت های بالینی آغاز شد. مقدمات و ملزومات اجرای این برنامه از چند ماه قبل در گروه طب اورژانس و مرکز مهارت های بالینی در دستور کار قرار گرفت. اعضای هیئت علمی گروه طب اورژانس به سرپرستی آقای دکتر علی لباف با برگزاری جلسات متعددی به تدوین اهداف، نگارش سناریوها و نحوه اجرای این برنامه پرداختند. از طرفی مرکز مهارت های بالینی با تجهیز بیمارستان شبیه سازی شده و نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته و نمایشگرهای ال ای دی کمک کرد تا اجرای برنامه بدون تأخیر و سر موقع شروع شود. ۴ آبان ماه اولین جلسه این برنامه از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر برگزار شد و جلسات بعدی هم همه روزه به غیر روزهای شنبه و روزهای تعطیل در حال برگزاری است. هر جلسه با حضور یک استاد و ۵ تا ۷ دستیار طب اورژانس (متشکل از دستیاران سال اول تا سوم) برگزار می شود. راهنمای اجرای صحیح این برنامه برای هر پروسیجر توسط گروه طب اورژانس تدوین شده است و در هر راهنما موارد زیر توضیح داده شده است: عنوان پروسیجر، گروه های هدف، اهداف آموزشی (به تفکیک برای دستیاران سال اول تا سوم)، تجهیزات لازم برای شبیه سازی، چیدمان صحنه شبیه سازی، سناریو، اقداماتی که باید توسط فراگیر در این شبیه سازی انجام شوند، راهنمای اساتید، فلوچارت‌های سناریو، چک لیست های ارزیابی و معرفی منابع برای مطالعه. جلسات بازخورد بلافاصله بعد از انجام هر پروسیجر و با استفاده از فیلم های ضبط شده برگزار می شود و استاد به دقت به دستیاران بازخوردهای سازنده ارائه می دهد. در پایان جلسه، استاد توسط چک لیست به ارزیابی دستیاران می پردازد و دستیاران نیز، برنامه شبیه سازی را ارزیابی می کنند. در ادامه تصاویری از اجرای این برنامه را ملاحظه می کنید.

یک دیدگاه

1. زمانی که من از اسکیل لب بازدید کردم فقط اون دی سی شوک نیهون کودن(پدل نارنجی) اونجا بود، یه ونتیلاتور اینفنت بیبی لوگ دراگر هم همون کنار بود.
    پیشنهاد من اینه که اگر برای مجموعه مقدوره چندتا دفیب فیزیو_کنترل جدید(مثلا Physio_control Lifepak 20, 15) برای اسکیل لب تهیه بشه یا حداقل همون دفیبهای زول دانشگاه اینجاهم آورده بشن. حداقل یه ونت جدید مثلا BENNETT, DRAGER, HAMILTON هم اونجا باشه که بچه ها با دستگاههای یونورسال روز هم آشنا باشن.