برگزاری تعدادی از آزمون های شفاهی شصت و سومین دوره دانشنامه تخصصی

از روز یکشنبه ۲۱ شهریور تا پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵ و بصورت متوالی آزمون های شفاهی/عملی شش رشته تخصصی در شصت و سومین دوره دانشنامه تخصصی در مرکز مهارت های بالینی برگزار شد.

روز یکشنبه ۲۱ شهریور، آزمون آسکی رشته بیماری های مغز و اعصاب برگزار شد. تعداد داوطلبان این رشته ۶۰ نفر بودند که جمعاً در ۲۰ ایستگاه ۶ دقیقه ای که ۳ ایستگاه آن استراحت بود، عملکرد خود را در معرض قضاوت آزمونگران و هیئت ممتحنه قرار دادند. این آزمون ۱۰ صبح شروع شد و پس از ۳ راند در ساعت ۱۷ عصر به اتمام رسید. عملیات تصحیح این آزمون توسط هیئت ممتحنه تا ساعت ۲۰ شب به اتمام رسید.

در روز دوشنبه ۲۲ شهریور که مصادف با عید قربان بود، آزمون عملی زنان و زایمان برگزار شد. بهتر است به روز قبل بر گردیم. ساعت ۱۷ روز قبل که آزمون بیماری های مغز و اعصاب به اتمام رسید، سرکار خانم دکتر آل یاسین دبیر محترم بورد زنان و چند تن از همکارانشان در مرکز حضور پیدا کردند تا به همراه پرسنل اسکیل لب، چیدمان آزمون را برای روز بعد انجام دهند. ولی شنیدن یک خبر غیر منتظره ایشان را در شوک فرو برد. خبر رسید نماز عید سعید قربان در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد و این در حالی بود که خانم دکتر آل یاسین مطمئن بودند که نماز در مصلی برگزار می شود. پیگیری ها نشان داد که بطور قطع نماز در دانشگاه تهران برگزار می شود. ابتدا تصور بر این بود که دیگر امکان برگزاری آزمون زنان در اسکیل لب وجود نخواهد داشت ولی از ستاد برگزاری نماز جمله خبر رسید که درب های دانشگاه بعد از ساعت ۹ صبح باز خواهد شد. با شنیدن این خبر اندکی از اضطراب مسئولین برگزاری کاسته شد ولی نگرانی های دیگری پدید آمد از جمله اینکه چطور به داوطلبان این مسئله را اطلاع رسانی کنیم تا صبح که به دانشگاه می رسند به مشکل بر نخورند. دغدغه دوم این بود که طبق برنامه، آزمون می بایستی رأس ساعت ۸ صبح برگزار می شد حالا با این اوضاع به نظر می رسد با تأخیر دو تا سه ساعت برگزار خواهد شد که با توجه به تعداد زیاد داوطلبان، کار بسیار مشکل می شد. با تمام این اوصاف چیدمان آزمون در ساعت ۲۰ شب به اتمام رسید و همراه با دو دغدغه گفته شده، شب را به صبح رساندیم تا آماده یک روز پر چالش باشیم.

نماز عید قربان برگزار شد و ساعت ۹ صبح هیئت ممتحنه و عوامل اجرایی اجازه یافتند تا وارد محل برگزاری آزمون شوند. با همکاری حراست دانشگاه، تمام داوطلبان که از صبح اول وقت به دانشگاه مراجعه کرده بودند در تالار کنفرانس ستاد مرکزی دانشگاه اسکان داده شده بود و پذیرایی مختصری هم از آنها به عمل آمده بود. این اقدام کمی از استرس داوطلبان کاسته بود. کم کم داوطبان را به تالار شهید کاوسی در مرکز مهارت های بالینی هدایت کردیم که به عنوان پیش قرنطینه این آزمون بحساب می آمد. تعداد خیلی زیاد بود دقیقاً ۲۲۰ نفر. اقدامات آماده سازی ایستگاه ها، توجیه بیمارنماها، ریترها و داوطلبان انجام شد و طبق پیش بینی ها آزمون را با دو ساعت و نیم تأخیر یعنی در ساعت ۱۰:۳۰ صبح شروع کردیم.

این آزمون شامل ۱۰ ایستگاه بود که در دولاین برگزار می شد و مدت زمان هر ایستگاه ها ۵ دقیقه بود. به این ترتیب در بهترین حالت، مدت زمان آزمون ۹ تا ۱۰ ساعت بطول می انجامید. البته به شرطی که هیچ استراحتی، ناهار و وقفه ای در آزمون وجود نداشته باشد. همین طور هم شد و آزمون بدون وقفه تا حدود ساعت ۲۰ شب ادامه پیدا کرد. اعضای برگزاری بصورت نوبتی فرصت یافتد تا ناهاری میل کنند و اندکی استراحت نمایند و چون بیمارنمای ذخیره داشتیم آنها هم بصور متناوب جای خود را به یکدیگر می دادند تا خستگی زیاد حادث نشود و آزمون با کیفیت خوبی برگزار شود. آخرین گروهی که وارد آزمون شدند بسیار کلافه و خسته بودند چون بیش از از ۱۰ ساعت بود که در پیش قرنطینه بودند. بالاخره آزمون به اتمام رسید و طولانی ترین آزمون مرکز به ثبت رسید. داوطلبان رفتند ولی کار هیئت ممتحنه و عوامل اجرایی هنوز به اتمام نرسیده بود. عملیات تصحیح آزمون شروع شد. ابتدا تصور می شد که ۱ تا ۲ ساعت زمان ببرد ولی تصور اشتباهی بود. کم کم به انتهای شب نزدیک می شدیم تا جایی که پیدا کردن شام نیز برای هیئت ممحتنه و عوامل اجرایی نیز سخت به نظر می رسید. بالاخره شام هم سرو شد و هیئت ممتحنه خستگی ناپذیر زنان و زایمان تا ساعت ۱ بامداد تمام برگه ها و چک لیست های آزمون را تصحیح کردند. همه آماده شدند تا به خانه های خود برگردند و به خواب عمیقی فرو بروند. ولی دو تن از همکارن خوب خدماتی مرکز ترجیج دادند به دلیل مصافت زیادی که باید طی می کردند، شب را در اسکیل لب بخوابند. همه رفتند و آن دو همکار را تنها گذاشتند. صبح روز بعد که به مرکز رسیدیم آن دو نفر را ژولیده و خواب آلود یافتیم. ظاهراً با وجود خستگی زیاد نتوانسته بودند بخوابند. چون نه بالشی بود و نه لحافی!

در روز سه شنبه ۲۳ شهریور نیز آزمون عملی دو رشته طب کار و پزشکی قانونی برگزار شد که تعداد داوطلبان هر کدام از آنها ۱۸ نفر بود. آزمون طب کار از ساعت ۹ تا ۱۳ و در قالب ۱۱ ایستگاه برگزار شد و آزمون پزشکی قانونی نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۸:۴۰ و با تعداد ۱۱ ایستگاه برگزار شد. تا ساعت ۲۰:۳۰ شب نیز تصحیح آزمون ها به طول انجامید.

روز چهارشنبه ۲۴ شهریور از ساعت ۱۰ تا ۱۲  آزمون شفاهی رشته طب سالمندی برگزار شد که فقط ۳ داوطلب حضور داشت. این آزمون نیز دارای ۱۱ ایستگاه بود.

و اما در روز پنجشنبه ۲۵ شهریور آخرین آزمون عملی در مرکز برگزار شد. در این روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر آزمون شفاهی روانپزشکی برگزار شد که جمعاً ۹۷ داوطلب شرکت داشتند. تصحیح آزمون تا ساعت ۱۹ ادامه داشت.